След сигнал: Ченгета влязоха в къща в Монтанско, намериха оръжие, боеприпаси и контрабанден алкохол

След сигнал: Ченгета влязоха в къща в Монтанско, намериха оръжие, боеприпаси и контрабанден алкохол Полицаи намериха боеприпаси, оръжие и контрабанден алкохол в къща в Монтанско, съобщиха от МВР.
Случаят е от вчера в ломското село Станево. След сигнал, униформени извършили проверка в имота на 37-годишен местен жител. При направеното претърсване в къщата са намерени и иззети 38 незаконно притежавани боеприпаси от различен калибър, както и медна монета с латински надписи, представляваща културно-историческа ценност. На адреса е открито и законно притежавано дългоцевно ловно оръжие и 122 боеприпаси за него, за които 37-годишният собственик не взел необходимите мерки за сигурност, предвидени в закона. 
При проверката на адреса е установено още, че 61-годишен мъж, живущ на същия адрес, обслужва нерегламентиран казан за дестилация на домашна ракия в работен режим с моментно дестилирано количество от 2 литра, който съдържал 62% етилов алкохол, измерен с денситометър. Съоръжението е иззето от митническите органи. 
По случая в районното управление на Лом са образувани досъдебно производство и заявителски материал.

*Снимката е илюстративна
29.11.2023, 11:42 часа
1581 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha