Ситуацията в Ивицата Газа: Израел разширява наземните си операции

Ситуацията в Ивицата Газа: Израел разширява наземните си операции

Израелските сили разширяват наземните си операции в цялата територия на Ивицата Газа. Това обяви говорителят на армията.
Основна цел на този етап били командните центрове, съоръженията за съхранение на оръжия и тунелите. По-рано представители на Израел съобщиха, че са унищожили близо две трети от откритите над 800 тунела, изградени от „Хамас”.
От ООН призоваха за прекратяване на огъня, тъй като по данни на хуманитарната организация четирима на всеки пет души е трябвало да бъдат разселени през последните два месеца война.
„В най-скоро време споразумението трябва да бъде възстановено. Те трябва да се върнат към тази хуманитарна пауза, прекратяване на огъня - наречете го както искате, за да може отново да започнат всички по-благоприятни процеси. Включително доставките на помощ в Газа. Мирният процес беше пренебрегван, почти осмиван в продължение на толкова много години. Е, всичко, което се случи през последните шест, седем седмици, доказва, че това е било колосална грешка”, заяви Филипо Гранди, върховен комисар на ООН за бежанците.

04.12.2023, 08:29 часа
267 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha