Мъж твърди, че е станал жертва на полицейско насилие в София /видео/

Мъж твърди, че е станал жертва на полицейско насилие в София /видео/

Мъж твърди, че е станал жертва на полицейско насилие. По думите му униформените са извършили незаконен обиск на него и приятелите му в центъра на София. Органите на реда са отказали да се идентифицират, твърди още Виктор Иванов. От МВР излязоха с позиция по случая. От там заявиха, че мъжът е упражнил агресия върху полицаите.
„Автопатрул забелязва трима души, видимо употребили алкохол. Един от тях казва на приятелите му, че в него има марихуана, която ще изпуши вкъщи. Лицето е задържано, защото е проявило агресия. За да си предоставят личните си карти, най-вероятно полицаите са се легитимирали. При опит да бъде качен в патрулката единият ухапва по дясното коляно колега. Във връзка с действията на служителите сме образували дисциплинарна проверка”, заявиха от полицията.
Гледната точка на Виктор обаче е различна.
„Не се представиха. Само ни казаха „Вадете всичко от джобовете. Два пъти звънях на 112, за да съобщя че лица представящи се за полицаи отказват да се легитимират. Проблемът е, че тези органи на реда многократно превишават своите правомощия. Виждал съм как преджобват и репресират непълнолетни ученици. Реакцията ми беше форма на протест, защото това нещо трябва да спре”, обясни мъжът в ефира на Нова телевизия.

05.12.2023, 10:45 часа
332 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha