Социални служители от Врачанско излязоха на предупредителна стачка

Социални служители от Врачанско излязоха на предупредителна стачка В едночасова предупредителна стачка участваха днес членове на КТ „Подкрепа“, работещи в структурата на Агенцията за социално подпомагане във Враца, Мездра и Роман. Между 10:00 и 11:00 часа граждани не бяха обслужвани.
Исканията на протестиращите са за достойно заплащане на положения труд, увеличение на сумата за работно облекло и за очила, както и промяна в класификатора, тъй като според настоящите изисквания за тези длъжности е необходимо средно образование, а всички работещи са с висше бакалавър или магистър, обясни пред журналисти Венцислава Димова, председател на синдикалната секция на КТ „Подкрепа“ в Дирекция „Социално подпомагане“- Враца.
„Работим с всякакъв тип граждани, работим с най-уязвимите групи, на терен сме винаги, когато има сигнал, когато има жалба“, заяви Димова. По думите на стачкуващите средната заплата в сектора ще стане близка до размера на минималната, която от началото на 2024 г. трябва да достигне 933 лв. 
Работещите в ДСП-Враца изразиха надежда, че исканията им ще бъдат чути от управляващите и ще бъдат отразени в бюджета на страната за следващата година. Ако това не се случи, са готови да продължат със стачните действия.
12.12.2023, 13:39 часа
838 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha