Подготвят традиционния Коледен базар в Лом

Подготвят традиционния Коледен базар в Лом Коледният базар, организиран съвместно с Местна инициативна група (МИГ) - Лом, ще бъде открит на 18 декември /понеделник/, от 17.00 часа, на площад "Свобода" до НЧ "Постоянство 1856". 
В украсените дървени къщички до коледната елха ще се предлагат ръчно изработени сувенири, украси и произведения на приложното изкуство, месни и тестени изделия на местни производители, вино и напитки.
Предвидено е изложение-конкурс за най-красиви и вкусни коледни сладки. Заявки за участие се приемат до старта на празника, включително и на място. Жури, сформирано от шеф-сладкар, представител на МИГ-Лом и публиката ще определи кой ще спечели приза „Сладкар №1“.
Донесените сладкиши за кулинарното състезание са предназначени за децата на Лом и ще се раздават на всички, дошли да се забавляват с аниматорите на „Детеландия“, които освен шоу, ще рисуват лицата на деца и ще се превъплъщават в любимите си приказни герои - пирати, русалки, принцеси, пеперуди, феи, Батман, Спайдърмен и т.н., и ще превърнат празника във вълшебно преживяване. От местната администрация обещават, че ще има и други изненади.
16.12.2023, 12:58 часа
612 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha