Върховният административен съд ще реши казуса с изборите за кмет на Лиляче

Върховният административен съд ще реши казуса с изборите за кмет на Лиляче Решението на врачанския административен съд за касиране на изборите за кмет на Лиляче влиза във Върховния административен съд. Причината е, че до изтичането на законоустанования 7-дневен срок за обжалване в правораздавателната институция в града под Околчица са постъпили две жалби за оспорване на решението на магистратите. Те са внесени от Общинската избирателна комисия във Враца и обявения за кмет на населеното място Росен Петков. След окончателното окомплектоване на документите те ще бъдат препратени във Върховния административен съд. 
Припомняме, че преди седмица магистратите касираха вота за кмет на село Лиляче. Резултатът от втория тур беше оспорван от местна коалиция на ВМРО, чийто кандидат Красимир Петров загуби от Росен Петков от ГЕРБ с три гласа. Такъв беше броят на бюлетините, които бяха обявени за недействителни след повторно броене в една от двете секции в селото, след като първоначално претендентите бяха с еднаква подкрепа.
В хода на делото беше отворен чувалът с изборните материали и бяха прегледани хартиените бюлетини. Бяха разпитани свидетели. Съдът установи нарушения при определяне на недействителните гласове, при попълването на секционния протокол и при окомплектоването на изборните книжа и материали в чувала.
21.12.2023, 13:39 часа
582 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha