Младежи от Галиче ще зарадват възрастни хора в селото

Младежи от Галиче ще зарадват възрастни хора в селото Коледна инициатива насочена към възрастното население организират във врачанското село Галиче. Младежи от сдружение "Роден двор" ще посетят хора на възраст от селото, за да прекарат време с тях и да направят празника им по-светъл и весел. Освен чисто емоционалната страна на срещата, за хората ще бъде подготвен и дар под формата на коледна вечеря, обясни Евелина Димитрова, председател на сдружението.
"Инициативата "Коледна вечеря" се организира всяка година, откакто сдружението съществува, а то сега през 2023 г. направи 5 години. Съответно на най-големите празници, на Великден и на Бъдни вечер, с групата от сдружението, а също така с доброволци, с хора от селото се събираме и обикаляме по домовете на възрастните хора. Знаете, като се ходи на гости не може да се ходи с празни ръце. Затова винаги носим, сега конкретно на Бъдни вечер, традиционна коледна вечеря. А пък те от своя страна ни посрещат със сладки, кой каквото има, винаги усмихнати. Това е един от любимите ни моменти в годината, защото наистина усещаме целия смисъл на организацията и дейностите, с които се занимаваме. Важно е да има такава връзка между младите и по-възрастните хора", каза тя.
"Интерес от младите хора към благородната инициатива не липсва, самите срещи с възрастните носят положителни емоции на участниците", допълни още Евелина Димитрова.
"Определено има интерес, една от годината направихме инициативата заедно с ученическия парламент в училището, което се намира в селото. Правили сме я заедно с доброволческа група, с една младежка фондация, която има група в селото. Тази година отново се очаква да има и жители от селото, и от училището ученици, така че има интерес. Не само възрастните хора получават време, внимание и малък подарък, но и ние много получаваме и взимаме от срещите ни с тях", допълни тя.
Инициативата ще се проведе на Бъдни вечер, 24 декември.
22.12.2023, 10:54 часа
411 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha