Разкриха защо Орбан изпълнява заповедите на Путин: Русия му е обещала Закарпатието

Разкриха защо Орбан изпълнява заповедите на Путин: Русия му е обещала Закарпатието
Унгарският премиер Виктор Орбан постоянно разпространява наратива на Кремъл и политическите му позиции са откровено антиевропейски. Има подозрения, че Путин му е обещал Закарпатието, ако Украйна падне.
Това заяви извънредният и пълномощен посланик на Украйна в Република Хърватия, Босна и Херцеговина (2010-2017) Александър Левченко пред FREEДОМ.
„Орбан лично блокира пакета от санкции, в който руският патриарх Кирил трябваше да бъде обект на санкции. Православната църква на Русия всъщност се е превърнала в рупор на Кремъл и злоупотребява с позицията и влиянието си върху руското общество, заблуждавайки го за случващото се в света, в Украйна и прокарвайки догми, които са далеч от християнския характер. Но Орбан получи заповедта и я изпълни", каза украинският дипломат.
Според дипломата мнозина си задават въпроса защо Орбан защитава толкова страстно интересите на Кремъл. Твърди се, че руският диктатор е обещал на Унгария части от Закарпатска област, ако Украйна загуби войната.
Левченко заяви, че унгарският лидер е станал прессекретар на Путин в Европейския съюз и НАТО и с тези си действия подкопава европейското единство срещу руския агресор.
Левченко посочи още, че Будапеща е единственият център в НАТО и ЕС, откъдето не са експулсирани руски разузнавачи. И това е странно, имайки предвид погрома, който извършиха съветските окупатори в страната през 1956 г. И не е ясно защо Орбан е приятел с тези, които унищожиха унгарската революция.
25.12.2023, 08:48 часа
462 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha