Товарен кораб се натъкна на мина в Черно море, двама са ранени

Товарен кораб се натъкна на мина в Черно море, двама са ранени Товарен кораб, плаващ под панамски флаг, се е натъкнал на мина в Черно море, съобщи Ройтерс като се позова на украинската армия.
Корабът за насипни товари се е насочил за товарене на зърно към едно от украинските дунавски пристанища, когато се е ударил в мина.
"Корабът загуби курс и контрол и на горната палуба избухна пожар", съобщи южното военно командване на Украйна в канала си в "Телеграм".
Един човек е хоспитализиран, а на друг е оказана медицинска помощ на борда. На мястото са изпратени влекачи, допълват военните.
Инцидентът е пореден в северната част на Черно море, която е минирана от началото на войната. Напоследък няколко товарни кораба бяха повредени след подобни случаи.
Румъния, България и Украйна се договориха да съберат обща група, която да обезврежда плаващи мини, за да гарантира свободен достъп на граждански съдове, които използват дунавските пристанища, след като през юли Русия едностранно прекрати зърнената сделка на ООН, за която се използваха три украински черноморски пристанища.
28.12.2023, 12:54 часа
308 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha