56 души, издирвани от Интерпол, са заловени в Турция

56 души, издирвани от Интерпол, са заловени в Турция При операции на турските сили за сигурност, проведени едновременно в 11 окръга на Турция, са били заловени 56 души, за които се подозира, че са участвали в престъпни дейности. Те са издирвани с червена бюлетина на Интерпол, разпространена от 18 държави, между които САЩ, Германия, Беларус, Русия и други, предава кореспондентът на БТА Нахиде Дениз.
Това съобщи турският министър на вътрешните работи Али Йерликая в акаунта си в социалната медия X, цитиран от турския сайт Хаберлер.
По думите му действията по залавянето са били осъществени в рамките на операцията с кодово име "KAFES-28" (Клетка–28 – бел. ред.) в координация с Бюрото на Интерпол в Турция и с Дирекцията по разузнаване към турската Генерална дирекция по сигурността в окръзите Истанбул, Анталия, Сакария, Болу, Чанаккале, Ескишехир, Измир, Маниса, Мугла, Шанлъурфа и Ялова.
В съобщението си турският вътрешен министър посочва, че лицата, заловени по време на операцията, са регистрирани за издирване на престъпления като членство в престъпна организация, трафик на наркотици, пране на пари, нападение, фалшифициране, грабеж, измама, трафик на мигранти, убийство, проституция, кражба, контрабанда, подкуп и корупция. 
“Няма да позволим на престъпни организации и трафиканти от която и да е страна да нарушават мира и спокойствието на нашия народ. Няма да позволим престъпниците да си поемат дъх, ще ги поставяме един по един в клетката", посочва министърът.
03.01.2024, 14:06 часа
189 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha