Сагата „Нашенци Про“ продължава: Наемателят се оплака, че Гицата го е пребил с метална верига

Сагата „Нашенци Про“ продължава: Наемателят се оплака, че Гицата го е пребил с метална верига Наемателят на ресторант „Нашенци Про“ във Враца се оплака, че Гицата го е пребил с метална верига. Вчера в редакцията ни пристигна Тихомир Маджарски, който държа под наем 2 години заведението, чийто собственик е ресторантьорът Ангел Бешков – Гицата. 
Пред наш репортер той разказа другата страна по въпроса с разправиите, които двамата имат помежду си. Маджарски твърди, че преди малко повече от 2 години работел в механа „Нашенци“ срещу пожарната, където въвел много промени в концепцията и кухнята на заведението. По негови думи, отношенията му с Гицата били повече от добри, като малко след това той решил да вземе под наем от шефа си другия му ресторант – „Нашенци Про“. Всичко вървяло добре, двамата продължавали да поддържат приятелски отношения, като дори, според Маджарски, Бешков редовно му звънял и искал съвети за заведението си срещу пожарната. И така до ноември 2023 г. 
По думи на Тихомир, той решил да помогне с разработването на друга кръчма край Враца, която негов приятел отварял. Според Маджарски Гицата разбрал за това и започнал да вдига скандали, без помежду им дотогава да е имало напрежение.
„Започна да идва в ресторанта ми и пред клиентите да обяснява как много скоро това заведение може да не работи, а персоналът ми ще бъде оставен на улицата. Не знам от къде дойде проблемът, но най-вероятно е защото съм помогнал на приятел да развие бизнес в същата сфера“, разказва Маджарски.
По негови думи, срокът на договора за наем на „Нашенци Про“ изтичал на 1 декември, като с Гицата имали допълнителна уговорка заведението да продължи да бъде управлявано от Тихомир до края на месеца – 31-и декември включително.
„Дадох му наем и за декември, тъй като имахме вече много резервации покрай празниците и банкетите“, допълва Тихомир.
Въпреки че си бил взел парите за наема обаче, Гицата продължил да ходи периодично в ресторанта, който бил дал на Маджарски, и обяснявал на персонала и клиентите, че може още утре заведението да затвори врати.
„Според мен тези приказки изплашиха клиентите ни и масово започнаха да се отменят резервации за десетки души, което беше удар по бизнеса ми. Персоналът спря да идва на работа, най-вероятно защото се изплаши от думите на Гицата, и точно затова имахме и трудности с обслужването на хората в новогодишната нощ. Тогава от 11 човека, на работа дойдоха едва 2-ма, което сами разбирате, е непосилно за справянето с пълен капацитет на заведението, и то с такова богато празнично меню“, разказва още Маджарски.
„Това, че съм бавил плащането на сметките за ток, вода и газ също не е вярно. Исках да прехвърлим партидите на мое име, за да получавам директно аз фактурите, но Ангел така и не пожела това да се случи. Вместо това ми носеше бележките със задълженията дни, след като са излезли, от което се получаваше забавянето на тяхното плащане, за което той говори“, категоричен е Тихомир.
Върхът на раздорите между Маджарски и Гицата бил на 1 януари, малко преди обяд. По думи на Тихомир, докато той седял със съпругата си в офиса на заведението и се канели да чистят след купона, при тях влетели Ангел Бешков и жена му.
„Влязоха при нас, а Гицата носеше верига, с която се канеше да затвори ресторанта. Попита ни какво търсим още тук и ни каза веднага да напускаме имота му, като след това започна да ме бие с ръце и с металната верига. Крещеше, че съм мизерник, нещастник и мижитурка, при което на мен не ми остана нищо друго, освен да напусна заведението, както би направил всеки човек, който бива унижаван и бит“, разказва Маджарски.
„Наистина на 1 януари трябваше да освободим обекта, но това щеше да се случи, след като почистим всичко след новогодишната нощ. Сами разбирате, че няма как при пълно заведение и 2-ма души персонал, които са работили над 10 часа, ресторантът да е чист още на сутринта, и то след Нова година, която навсякъде се празнува до малките часове на деня“, допълва Тихомир.
„Интересно ми е, след като е било проблем това, че не е почистено, като пак казвам, допреди броени часове е имало клиенти, защо тогава до 3 януари Бешков и жена му не бяха почистили, а „смрадта“, както той я нарича, още си беше там“, пита Маджарски.
По негови думи след скандала в първия ден от годината, Бешков спрял да му вдига телефона и не пожелал да му отключи повече, за да може Тихомир да изнесе отвътре това, което е негово. Той твърди, че в обекта има посуда, инвентар, храна, алкохол, както и безалкохолни напитки, които естествено иска да си прибере, защото са негови.
„За последните 2 години, освен че помогнах на Гицата за неговото заведение, с персонала ми успяхме да създадем уютна обстановка в „Нашенци Про“, както и да поднесем на хората по-високо ниво в кулинарията, с нови попълнения в менюто и винаги прясна храна. Не знам защо обаче този човек реши, че трябва да съсипе бизнеса ми, само защото съм помогнал на мой приятел, развиващ бизнес в същата сфера“, чуди се Тихомир Маджарски.
05.01.2024, 08:50 часа
13458 4
Коментари

Колева

05.01.2024, 12:50 часа
Този е един надут лигльо. Ходих да резервирам за банкет, държа се нагло, както казват по-горе все едно той ще ми плаща сметката. Предвид държането му просто си излязох и реших, че при този и лев няма да похарча.

исак

05.01.2024, 10:59 часа
Тека правят бившите бабаити за тях закони няма има добри врьзки и пари и да има проблем ще изчезне !!!

клиент

05.01.2024, 10:33 часа
Не вярвам на нито една дума на този. Един единствен път съм посещавал заведението , обслужването беше потресаващо бавно буквално с часове, което развали настроението на цялата компания.От тогава не повторих...

.

05.01.2024, 10:01 часа
Пълни глупости, там съм ходил преди 2 години и персонала и кухнята бяха отвратителни. Сервитьора така се държеше все едно той ще ми плаща сметката.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha