Задържаха брат и сестра за системни кражби от магазини в страната

Задържаха брат и сестра за системни кражби от магазини в страната

Полицията във Велико Търново е задържала брат и сестра за кражби в големи търговски обекти. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията.
Работата по случая започнала в края на декември след сигнал от управител на голям търговски обект в областния град. По негови данни в периода от края на октомври до края на декември миналата година в магазина са извършени множество кражби. По предварителни данни те били на стойност над 1800 лв. След разследване криминалистите влезли в дирите на брат и сестра, съответно на 30 и 19 години от Габрово.
Единият подбирал по-обемиста стока за закупуване, а другият по-дребни стоки. Намирали място в магазина, където смятали, че няма камери за видеонаблюдение, и прибирали дребните покупки в кашона с обемистата стока, след което внимателно го запечатвали и на касата плащали само стоката от кашона. По-късно връщали само стоката от обемистия кашон в магазина и получавали левовата му равностойност или ваучери, а дребните стоки продавали в интернет.
В хода на разследването е установено, че двамата са извършвали подобни деяния и в други търговски обекти на територията на Пловдив, Плевен, Пазарджик и Стара Загора. До момента заявените откраднати вещи възлизат общо на около 8000 лв. Двамата са задържани за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата.

04.01.2024, 15:00 часа
287 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha