Радан Кънев: В решението на Европейския съвет няма 6 000 бежанци

Радан Кънев: В решението на Европейския съвет няма 6 000 бежанци „Залогът да влезем в Шенген е, че от 11 години имаме правото да влезем в Шенген. Изпълнили сме критериите, има поредица от становища на ЕК, която е упълномощения орган да каже отговаряме ли на условията за Шенген“, каза евродепутатът от ДСБ/ЕНП Радан Кънев.
„В поредица от такива становища ЕК засилва позицията си, че ние отговаряме и имаме право да влезем в Шенген. През последните две години ние бяхме заложници на нестабилна вътрешно-политическа ситуация в Нидерландия и в Австрия“, добави Кънев.
Няма 6 000, няма 5 000, няма 1 000 мигранти, няма никакъв допълнителен ангажимент. Влизането ни в Шенген по въздух и вода е членство в Шенгенското пространство се базира не на споразумение. Това е решение на Европейския съвет. 27 глави на правителства трябва да гласуват единодушно. Решението е от пет точки и в тях няма 6 000 бежанци.
Той подчерта, че ние не поемаме нови задължения. „България не може и не иска да поеме още бежанци“, добави Кънев.
„Вижте какво става в Сирия, в Ирак, в Израел и Ивицата Газа, в Чат, в Мали, в Буркина Фасо, в Нигер, в Нигерия, където всеки ден ислямистките милиции опожаряват и избиват ново християнско село. Намираме се в много остра криза на сигурността и да очакваме, че няма да има миграция, е изключително нерезонно. Който обещава, че ще спре миграцията е един на-обикновен и нелеп лъжец“, обясни той.
06.01.2024, 16:20 часа
414 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha