ПП, озаптете Донкинска! Махат вечен мрамор от пода в областната администрация, за да сложат плочки и да усвоят едни пари /снимки/

ПП, озаптете Донкинска! Махат вечен мрамор от пода в областната администрация, за да сложат плочки и да усвоят едни пари /снимки/ Престоят на Надя Донкинска начело на областна администрация във Враца вече носи непоправими последици за държавата, установи проверка на агенция BulNews.
По нейно нареждане на четвъртия етаж е махнат вечен мрамор, дебел около 7-8 сантиметра, за да бъде заменен с плочки. И всичкото това, за да бъдат усвоени едни 40 000 лева.
Министерскиятсъвет е отпуснал тези пари за подобряване на енергийната ефективност на сградата на областната администрация. Сумата е под прага от 70 000 лева и затова може да се похарчи без търг или конкурс.
Това е твърде апетитна хапка, за да бъде пропусната от Надя Донкинска, която беше безработна преди да бъде назначена на този пост от ПП.
Бившата банкерка незабавно решила да купи няколко климатика, да боядиса част от стените и да смени пода на четвъртия етаж, на който се намира кабинетът на областния управител. Досега там имаше дебел мрамор, който беше необходимо само да се изцикли и фугира, и отново щеше да притежава първоначалния си блясък. Вместо това Донкинска решава да го махне и да бъдат залепени някакви плочки. За целта по неведоми пътища тя се свързала с Росен Дудушкки, на когото било поставена задачата бързо да похарчи държавните пари.
На този етап не е ясно по какви критерии е избрана точно фирмата на известния строителен предприемач. Дори да не е необходимо да се обявява търг или конкурс, всеки управленец е нормално да поиска 2-3 оферти и да се избере тази, която е с най-добри показатели. В този случай няма публична информация Надя Донкинска да го е направила.
Смешното в цялата ситуация е, че парите не са достатъчни, да се смени подът на всички етажи и така кръпката с новите плочки ще бъде само на четвъртия етаж, докато останалите остават с вечния мрамор.
Сградата на областната администрация е построена през далечната 1984 година и първоначално се стопанисваше от профсъюзите. Проектирана е от арх. Велчо Йорданов и поставянето на мрамор в коридорите е добре премислено решение. 
40 години имотът бе запазил първоначалния си вид и до наши дни не е известно да е имало проблеми с настилката по етажите. Появата на Надя Донкинска сложи край на този период и то само, за да бъдат усвоени правилно едни 40 бона. И ако не знаете - стените в администрацията са минати с боя 8 пъти. 8 пъти! Да не си помислите, че са ударени само 2 ръце, пък другото е надписано. Да вярваш, че някакви плочки са по енергийно ефективни от дебел мрамор е същото, като да си мислиш, че боята по стените ще повишат изолацията на сградата.
Надя Донкинска е твърде далеч от строителството и енергийната ефективност, и тук резонният въпрос е кой, кой ѝ дава тези съвети за усвояването на едни волни 40 бона?
Вече и за неопитните анализатори е ясно, че местните фактори от ПП час по-скоро трябва да махнат Надя Донкинска. Гладната госпожа е замислила още по-скандални действия, свързани със сградата на областната администрация и скоро ще мине в атака. Готви се да посегне на нещо свято и затова медията ни ще изчака в засада да го направи, за да можем да я направим клиент на прокуратурата.
Миналата седмица от централата на ГЕРБ в София поискаха от редакцията на BulNews всички материали за Надя Донкинска.
В Министерски съвет вече са хит подвизите на областния управител на Враца. Дългогодишни чиновници мигат на парцали и не могат да повярват, че човек с толкова интелектуални качества е поставен на отговорния пост.
ПП, махайте Донкинска, докато не е съсипала напълно реномето на партията!
11.01.2024, 08:50 часа
4468 4
Коментари

Киро

11.01.2024, 23:55 часа
Тази курешка се оказа много алчна, сигурно затова Цветелина Бориславова я изгони от СИбанк навремето

Борован

11.01.2024, 12:34 часа
Погледнете и другите назначения във Враца на Простоидиотите

haha

11.01.2024, 11:09 часа
тая на 30 изглежда като лелка на 50 хахахаа

Красимир Попов

11.01.2024, 11:06 часа
Браво за гражданската позиция на екипа на BulNuws и разкритията на зулумите които ги върши - персоната назначена за областен управител. Продължавайте да сте безпристрастни и точни. Хората за това ще ви четат и обичат!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha