4.5% е ръстът на туристите в зимните ни курорти

4.5% е ръстът на туристите в зимните ни курорти Над 4.5 процента е ръстът на туристите в зимните курорти през месец декември в сравнение със същия период на минала година, заяви министърът на туризма Зарица Динкова. Тя уточни, че най-сериозно е увеличението при гостите от Турция – близо 22 на сто. Има ръст и при туристите от другите ни съседни страни – Румъния, Северна Македония, Сърбия, Гърция. Министърът посочи още, че има и ръст на туристите за градски и уикенд туризъм у нас, като сериозно увеличение бележат гостите от Испания и Италия.
По повод подготовката за предстоящия летен сезон министърът посочи, че ще инициира среща с нейните колеги от министерствата, имащи отношение към работата на сектора. По думите ѝ в разговора за навременното разрешаване на евентуални проблеми за сектора участие могат да вземат министрите на регионалното развитие, здравеопазването, околната среда.
На въпрос дали смята, че ще бъде засегната от предстоящите през март рокади в кабинета Динкова отговори, че е в него по покана на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, от които до момента е срещала само пълна подкрепа. Ще уважа всяко тяхно решение, давам най-доброто от себе си в работата си и ще продължа да го правя, допълни Динкова.
13.01.2024, 16:24 часа
307 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha