Никола Минчев ще е начело на листата на ПП за евроизборите

Никола Минчев ще е начело на листата на ПП за евроизборите Бившият шеф на парламента и настоящ депутат от ПП-ДБ Никола Минчев е дал съгласие името му да бъде обсъдено за водач на листата на ПП за предстоящите избори за Европейски парламент. Това съобщи самият Минчев тази сутрин в кулоарите на парламента.Той обясни, че предстои решението да бъде разгледано от колективните органи на формацията му.
Минчев обясни, че е въпрос на разговори между ПП и ДБ дали ще се явят заедно на предстоящите евроизбори, но и че неговото лично мнение е, ''че е добре да покажат единство''.
''Това са първите европейски избори за ПП, така че нашата цел е да направим сериозна листа'', заяви Минчев. Съгласно "джентълменското споразумение" между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, което двете формации постигнаха, Никола Минчев трябваше да смени Росен Желязков от ГЕРБ-СДС като председател на парламента, когато Мария Габриел смени Николай Денков на премиерското кресло.
По неофициална инфомация начело на Народното събрание ще застане съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов. В същото време се появи информация, че за зам.-председател на парламента може да бъде предложен водачът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски. Пред ''Сега'' от Движението отрекоха тази информация, докато други информирани източници я потвърдиха.
18.01.2024, 12:09 часа
393 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha