Митничари във Варна иззеха рекордните над 5 тона фалшив алкохол за пет месеца

Митничари във Варна иззеха рекордните над 5 тона фалшив алкохол за пет месеца Във Варна митническите инспектори са задържали огромни количества фалшив алкохол през последните седмици.  
Навръх професионалния си празник - 26 януари, митничарите в морската ни столица отбелязаха своеобразен рекорд, като само за последните 5 месеца са иззели близо 5 тона нелегален алкохол, предназначен за продажба. В повечето случаи ментетата биват открити в частни имоти и за тях не са представени акцизни документи. Иззетият алкохол е както в големи бидони, така и в бутилки. При проверките митническите инспектори все по-често попадат на съмнителни частни имоти, в които обаче се произвеждат значителни количества.
"Бяха извършени рутинни проверки. При една от тях се констатира близо 1 тон спиртни напитки. 
Въпреки, че месецът все още не е приключен - ние имаме 1590, ако трябва да бъда точен, литра задържан алкохол", посочва Тодор Тодоров, началник на отдел "Митническо разузнаване и разследване" в ТД Митница - Варна.
А за изминалите 5 месеца резултатите са впечатляващи - цели 5 тона задържан алкохол. "Моето впечатление е, че се увеличава общото количество задържан алкохол, който е произведен в нерегламентирани малки частни обекти за спиртни напитки. Това крие голям риск за здравето на добросъвестните купувачи, които очакват да получат качество, но самите производители на този алкохол не са наясно какво е то", твърди Тодоров. 
От Агенция "Митници" отчитат рекорд и на национално ниво  - близо 160 тона алкохол менте, което е три пъти повече в сравнение с предходната година.
28.01.2024, 08:48 часа
207 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha