Изгряващите звезди на българския футбол през 2024: за кого да внимаваме?

Изгряващите звезди на българския футбол през 2024: за кого да внимаваме? Българския футбол не е това, което беше и много фенове се надяват със смяната на президента на БФС всичко да се промени. Има ли на хоризонта футболисти, които могат да променят мнението на феновете за качеството на футбола тази година? 

На кои млади футболисти да следим развитието?
Нека разгледаме някои имена, върху които можете да се фокусирате тази година. Ще споменем както ветерани, така и младежи, които с успехите си на млада възраст ни впечатлиха.
Вижте по-долу списъка ни с потенциални голмайстори в Ефбет лига, на които можете да заложите всяка седмица. А залагайки с помощта на промо код ви дава голямо предимство. Най-добрите предложения за промоционални кодове на Betano могат да бъдат намерени на Football Whispers.
 
Георги Николов
Младият играч от Хебър, който избра да премине към Ботев Пловдив през този зимен трансферен прозорец ни впечатли по време на първата част от сезон 2023/2024. Той е само на 22 години и вече има потенциала да бъде топ български футболист през идните сезони. Николов успя да вкара цели осем гола, когато игра за Хебър през новия сезон и си раздели първото място в класацията с френски национал от новия му отбор Ботев Пловдив. Той спокойно можеше да има и повече попадения, но беше наказан за няколко мача, което най-вероятно щеше да окаже влияние на цифрите при игра в тези срещи. Преди да дойде в Хебър той е играл в Спортист Своге и Ботев Враца.

Пламен Андреев
Андреев е юноша, който прекара всичките си четири професионални сезона в Левски София. Той в момента е и най-скъпия играч от Efbet Лига според данни на Transfermarkt. Вратарят е оценен на 1.60 милиона евро, а също така и оглави една друга класация. Той оглави класацията на футболисти на своя пост до 20 години в световен мащаб. Има цели 4050 минути в официални мачове, което го прави лидер в класацията и има цели 720 минути предимство пред футболистът, който е на второ място в класирането. През май месец миналата година той беше извикан и в контролите срещу Литва и Сърбия, но остана резерва.

Марин Петков
Петков взима позицията на централен нападател и в момента играе за Левски София. Излязоха новини наскоро, че той иска да бъде продаден и не мисли, че може да осъществи потенциала си в сегашния си отбор, в който едва ли ще бъде твърд титуляр и тази година. Подобно на Андреев, Марин Петков е израснал в Левски и е изиграл общо 117 мача за първия отбор, в които има 16 гола и 7 асистенции. Той е оценен на 1.2 милиона евро според Transfermarkt, а договорът му е до лятото на 2025 година.

Никола Илиев
Едва на 19 години Илиев вече е преминал през три отбора, а един от тях е и Интер, за които играе до миналия сезон. През сезон 2023/2024 той се мести в ЦСКА София под наем с опция за постоянен трансфер. Също така е играл за националния отбор два пъти, в които победихме Гибралтар с 5:1 и Северна Македония с 0:1. Миналата година също е обявен за младши футболист на България през 2022 година. Ще видим дали очакванията ни за него ще бъдат оправдани във втората половина на този сезон. Той има потенциала да стане топ играч на ЦСКА и дори да не е през този сезон винаги може и другата година.

Обобщение на класацията ни
Засега включихме само български футболисти в тази класация, но спокойно може да добавим и няколко чуждестранни имена, в които виждаме потенциал и играят за български отбор. Дали тези млади футболисти ще оправдаят мнението ни за тях, или не това само времето ще може да покаже. А до тогава можем да следим представянето им в Efbet Лигата през сезон 2023/2024 и да видим с какво ще ни изненадат.
 
30.01.2024, 09:36 часа
1337 3
Коментари

yanko the dwarf

30.01.2024, 09:58 часа
И само да добавя с треньори като мен и на 32 ще чакаме да станат таланти, ама за лигата на Сандо

yanko the dwarf

30.01.2024, 09:55 часа
На 22 години Ерлинг Холанд стана голмайстор на ВЛ в Англия и счупи рекорда за най-много голове, а ние чакаме Георги Николов да заиграе титуляр в Хебър. За какво говорим изобщо?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha