Учениците от няколко области преминават в онлайн обучение

Учениците от няколко области преминават в онлайн обучение От утре (31 януари) учениците от областите Варна, Пазарджик и Перник преминават в обучение от разстояние в електронна среда. Министърът на образованието и науката издаде заповед за организиране на онлайн занятия след препоръка на Регионалните здравни инспекции, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.     
В областите Варна и Пазарджик неприсъствено ще се учи до края на седмицата - 2 февруари, а в област Перник онлайн обучението ще продължи до 9 февруари, включително. 
Директорите на образователните институции от тези области следва да създадат необходимата организация за осъществяване на обучението от разстояние в електронна среда.
Преустановяването на присъствения образователен процес се случва след указания на областните щабове и местните здравни власти с цел ограничаване на грипната епидемия. 
В момента онлайн учат всички ученици от област Пловдив, както и две училища от област Габрово - Началното училище "Васил Левски" в община Габрово и Средното училище "Максим Райкович" в община Дряново.
София-област също преустановява присъствения учебен процес, но от 1 февруари. Грипната епидемия е удължена до 7 февруари заради повишаващия се брой на заболелите от остри респираторни заболявания.
30.01.2024, 15:27 часа
327 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha