Дуалната система на обучение отново е на дневен ред в Монтана

Дуалната система на обучение отново е на дневен ред в Монтана Днес и утре /18 и 19 април/ в хотел „Житомир“ в Монтана се провежда третото заседание на Комитета за наблюдение на програма „Образование“ 2021 – 2027 г.
Заседанието ще бъде открито в 16 часа от проф. дхн Георги Вайсилов – директор на изпълнителна агенция „Програма за образование“ и председател на комитета по наблюдение.
Дневният ред включва доклади за напредъка на програмата през изминалия период и дейностите на управляващия орган. Ще бъде представена ролята на регионалните управлени1 на образованието в изпълнение на стратегическите операции по европейската програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Участниците ще се запознаят и с инвестиционната стратегия за изпълнение на финансовите инструменти по Програма „Образование“ 2021-2027 г.“.
Във втория ден на заседанието ще се включи и кметът на Монтана Златко Живков, който е и член на комитета на наблюдение на програма „Образование“ 2021 – 2027 г.
Утре участниците в заседанието ще обсъдят методологии и критерии за подбор на три операции на програмата. Те са за развитие на дуалната система на обучение, за ограмотяване на възрастни и за десегрегация на училищата, превенция на вторична сегрегация и против дискриминацията.
18.04.2024, 15:27 часа
398 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha