Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин са в протестна готовност

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин са в протестна готовност Работещите в "Ел Би Булгарикум" ЕАД във Видин са в готовност за протестен митинг или предупредителни стачки, заяви пред журналисти Славчо Петров, председател на Федерацията на независимите синдикати в хранително-вкусовата промишленост към КНСБ. Той присъства на представянето на резултатите от традиционното наблюдение на потребителските цени и заплатата за издръжка за четвъртото тримесечие на 2023 година на КНСБ, което се проведе в сградата на синдиката в София. 
До това се е стигнало, след като по думите на Петров работещите там "са оставени на произвола на съдбата". На 18 януари работниците ни поканиха, направихме среща и формулирахме искания, обясни той. Сред тях са спазване на трудовото законодателство, подобряване на работните условия, повишаване на нивото на заплащане, диалог и сътрудничество, организация на производството, пише БТА. 
Междувременно пуснахме официално писмо до изпълнителния директор с искане със срок до днешна дата да преговаряме по тези искания, но отговор досега няма, добави Петров. Той съобщи и че двете инженер-техноложки в производствената база във Видин са подали заявление за напускане. Славчо Петров каза още, че вчера е приета протестна декларация на общо събрание на синдикалната организация във Видин. 
31.01.2024, 15:27 часа
435 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha