Доброто обединява! Ученици от СУ "Христо Ботев" във Враца подредиха благотворителен базар /снимки/

Доброто обединява! Ученици от СУ "Христо Ботев" във Враца подредиха благотворителен базар /снимки/ В последния учебен ден преди междусрочната ваканция - на 2 февруари, учениците от 6.б клас в СУ "Христо Ботев" във Враца с класен ръководител Връбка Антонова и техните родители за пореден път показаха добрите си сърца и неизмерима готовност да помагат. По инициатива на Тиана Тихомирова, Александър Зарков и Александър Петров се организира благотворителен базар в подкрепа на Гери, която е с диагноза Остеосарком.

Да подадем ръка! Гери от Враца има нужда от нашата помощ /снимки/

"Учениците разговаряха с бащата на Гери и с радост разбрахме добрата новина – Гери вече е с протеза, но терапията продължава и са необходими разходи както за път, така и за лекарства, които Гери приема ежедневно и се учи да ходи!
Зад инициаторите застанаха всички ученици, класният ръководител и родителите и за няколко дни учениците сами, без помощ, успяха да организират учениците от училището и целта им бе постигната! 
Нашите деца за пореден път не само си припомниха важността на уважението и разбирателството, а показаха, че могат и да разпространят доброто чрез действия. С изключителна бързина и сръчност  бе организиран благотворителен базар, в който взеха участие както ученици, родители, така и учители. Домашните вкусотии и добрата кауза, изпълниха сърцата на всички Ботевци със задоволство от още една извършена доброта.
Проведеният урок по доброта, за пореден път потвърди, че училището не е само средище на образование и култура, но и на разбирателство, взаимопомощ и уважение.
И неволно си припомняме думите от една песен:
„Ако до всяко добро същество
застане поне още едно, 
ех, ще започне такъв живот,
че само си викам "Дано".
Ръководството и екипът на Средно училище „Христо Ботев“-Враца благодари на всички, включили се в добрата кауза!", написаха от школото.
05.02.2024, 13:12 часа
1302 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha