Разбиха група за романтични измами у нас, 11 души са задържани /снимки/

Разбиха група за романтични измами у нас, 11 души са задържани /снимки/

Група, извършваща така наречените романтични измами, разкриха в Разград. При съвместно разследване на българските и турските власти са задържани 11 души - трима от Разградско, а останалите - в южната ни съседка.
При схемата жени от България се свързват с турски граждани през социалните мрежи и стига се до обещания за съвместно съжителство или брак, обясни Тихомир Тодоров, окръжен прокурор на Разград.
Новото при тази схема е, че поисканите пари не се предават през системите за бързи плащания, а на банкови сметки. Те са разкрити на имената на наши съграждани – „финансови мулета”. Организаторите ги водят до Турция, за да си вземат банковите карти, след което им ги прибират у нас. В тези сметки измамените мъже от Турция превеждат парите.
Задържаните у нас са от село Ясеновец. Това са две жени на 36 и 38 години и мъж на 21. На тях ще им бъдат повдигнати обвинения за пране на пари.
При претърсванията вчера на адреси и автомобили от полицията в Разград са открили около 30 000 лева в различни валути, злато и огромен брой стоки за бита.  

08.02.2024, 09:27 часа
349 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha