Делян Добрев с тежки обвинения: ПП работи за руснаците!

Делян Добрев с тежки обвинения: ПП работи за руснаците! Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обвини "Продължаваме промяната", че работят за руснаците. Той коментира спора между ГЕРБ и ПП за външно министерство след ротацията.
Вчера Борисов обяви, че за "Промяната" Министерството на външните работи е червена линия - или го получават, или "всичко друго се чупи". Той отново настоя ГЕРБ да запазят МВнР и ведомството да оглави човек, посочен от тях. Затова той заплаши с избори 2 в 1 през юни - за европейски и български парламент.
Според Добрев не би трябвало да има спор, защото това министерство си е на ГЕРБ, а сега "Промяната" искат да го вземат.
"Във вторник Борисов ми каза, че Кирил Петков му казал, че Ники, така казва на премиера, трябва да пътува. Бяхме озадачени и тогава започна атаката срещу Мария Габриел как не може едновременно да си премиер и външен министър. Вчера имахме второ заседание и Борисов ми каза, че Кирил Петков е казал, че задължително искат това министерство и то е червена линия", обясни депутатът от ГЕРБ.
"Да събориш кабинета, защото Ники трябва да пътува, е абсолютно несериозно. Ако не е пътуването на Ники, то остава, че те трябва да постигат някакви външнополитически цели. Те ще се опитват да разнасят руските опорки", смята Делян Добрев.
"Те работят за руснаците. Горивото щеше да стане 4 лева, ако не внасяме руски петрол, нямаше да има дизел. От първи януари руски нефт няма. За този почти месец и половина скочиха ли цените? Останаха ли 2000 души без работа? Пазенето на руските интереси не е било, защото съвпадат с българските национални, а те са си били чисто руски", каза още той.
По думите му сегашният премиер акад. Николай Денков няма подготовката да бъде външен министър.
"Той е химик, ако не се лъжа. Външно министерство си е тяхно. Ние имаме едно единствено министерство", каза той.
Депутатът от ГЕРБ каза, че според него този кабинет не е успешен, въпреки че партията е на друго мнение. Според него влизането в Шенген не е успех, защото е частично.
"Аз не съм си променил позицията от първия ден. Гласувах "против" този кабинет и както виждате, в нашата партия се толерира различното мнение", заяви той.
10.02.2024, 09:45 часа
277 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha