След акция на ГДБОП, ДАНС и МВР: Хванаха българин и македонец с над 130 кг марихуана на АМ „Тракия“

След акция на ГДБОП, ДАНС и МВР: Хванаха българин и македонец с над 130 кг марихуана на АМ „Тракия“ Иззеха над 130 кг марихуана край Пловдив след съвместна акция на ГДБОП, ДАНС и ОД на МВР.
Операцията е проведена на 14 февруари вечерта. Товя стана ясно от брифинг на прокуратурата. Задържани са двама души, на които предстои да бъдат повдигнати обвинения.
Единият от тях е 47-годишен гражданин на Северна Македония, който е бил осъждан преди това за контрабанда. Другият е 43-годишен български гражданин.
Установява се и съпричастта на други лица. Наказанията, които са предвидени за обвиненията, които предстои да бъдат повдигнати, са от 5 до 15 години лишава не от свобода, както и глоби в размер 20 до 100 хиляди лева.
След получен сигнал за предстоящо транспортиране на наркотиците, които ще бъдат прекарани от Западна Европа в посока Турция. След установяване на превозното средство, е проведена координация с директора на ОД на МВР-Пловдив и с колеги от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" в София, са предприети действия.
Автомобилът се е движил по АМ „Тракия“ в посока от София до Бургас. Автомобилът е спрян на 125 км на автомагистралата от служители на ОД на МВР. Открити са 24 кашона с политиетиенови пакети с тревиста маса.
Всеки един от пакетите е с тегло над килограм. Шофьорът на колата - гражданин на Северна Македония, е заявил, че превозва обувки., като по-късно е казал, че въобще не знае какво пренася.
След установяването на нартичните вещества са предприети действия и в София. Претърсен е товарен автомобил, за който има данни, че е пренатоварена стоката, като не са намерени наркотици. Иззети са други вечествени доказателства. Задържано е едно лице, като е извършено претърсване и на неговия адрес от ГДБОП.
Най-вероятно лицата са част от канал за трафик на наркотици по направление към Турция.
15.02.2024, 15:53 часа
368 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha