Иван Гешев: Мартин Нотариуса е трeторазряден измамник, защо не правят комисия за Алексей Петров

Иван Гешев: Мартин Нотариуса е трeторазряден измамник, защо не правят комисия за Алексей Петров Бившият главен прокурор Иван Гешев входира в съда две частни тъжби за клевета срещу правосъдния министър Атанас Славов и бившия МВР министър и настоящ адвокат Емануил Йорданов.
"Предявил съм граждански иск за 20 000 лева и по двете дела. Мислех да предява граждански иск за 30 стотинки, за 30 сребърника, но нямаше да го разберат, защото тези хора ги боли, само когато усетят някакъв удар по джоба и директно съм декларирал, че сумата, която се предвиди по гражданския иск да причинените ми вреди, ще ги даря на деца в неравностойно положение. Както се казва в една песен: "няма такава държава", ние ставаме може би единствената страна в Европейския съюз, където съдят за клевета министъра на правосъдието. Ето това е съдебната реформа на министър Славов - да говориш лъжи по телевизията", посочи Гешев. 
Пред медиите той коментира и актуалните теми от последните седмици. 
Гешев заяви, че не познава убития Мартин Божанов - Нотариуса и попита защо няма комисия и за Алексей Петров. 
"Съсипаха правосъдието, овладяха го политически и сега сме на ниво престъпност от 90-те години. Призовавам ги да направят комисия и за Алексей Петров. Защо не правят комисия за Алексей Петров?! Да ви кажи ли защо? Защото не е безопасно?! А Мартин Нотариуса е трeторазряден измамник, могат да си говорят, каквото искат за него. Могат да направят комисия и за Къро, и за Петьо Петров, за всички", заяви Иван Гешев.
Бившият главен прокурор беше категоричен, че не е ходил никога в частния „SS” клуб, който свързват с Нотариуса, защото от 7-8 години се движи с охрана на НСО и "винаги е поддържал изключителна хигиена на контактите си".
Той коментира и списъка, който се появи, на лицата, сред които и магистрати, посещаващи този клуб. "Този списък, ако е същият, най-вероятно някой депутат си го е написал, пуснал си го е сам и го съобщава. Направен е, за да дискредитира определен кръг хора", посочи Гешев.
16.02.2024, 14:15 часа
327 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha