Адвокат: "Нотариуса" е материализиране на зависимостите в съдебната система, съществуващи от години

Адвокат: "Нотариуса" е материализиране на зависимостите в съдебната система, съществуващи от години Занимаваме се с групата на Мартин Божанов като някакво изключително явление, след като всички факти за нея са ясни. Това заяви адвокат Ина Лулчева.
"Започваме да коментираме проблемите в съдебната система, когато се случи едно убийство. А те са поредица от факти, които ни дават основание да се притесняваме, но подминаваме. Още през 1992 година съдебната система беше разклатена. Тя е консервативна и когато се наруши целостта и моралът ѝ с неоснователни произволни смени, се създава опасност за такива явления.
След това дойде ерата на Татарчев, който каза, че само Господ е над него. Тогава възникнаха групировките, които получиха влияние в съдебната система и прокуратурата. После дойде главният прокурор Филчев, при когото имаше самоубийство на прокурор и отново не се възцари добрата практика. Започна задържането на хора като репресия. По времето на Борис Велчев имаше известно успокояване на системата, но без да се изчистят практиките, които бяха създадени. Борисов пък каза в интервю: "Да, аз избрах Гешев, защото оцених оперативните му способности".
Това е едно материализиране на зависимостите в съдебната система, които съществуват от много години", заявява адвокатката. 
Средството за въздействие е в магистратите, полицаите, прокурорите и съдиите, посочи тя.
"Те използват това, че системата създава възможност да се образуват дела без да има данни за престъпление, за да се изнудват хората да плащат пари".
Според нея специализираният съд бил съд на властта за делата, които иска на всяка цена да спечели, посочи адвокат Лулчева.
"Магистрати, които се съгласяват да правят услуги, не могат да има високи професионални и морални качества", заявява тя.
18.02.2024, 15:57 часа
306 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha