Разбиха банда за киберпрестъпления във Великобритания

Разбиха банда за киберпрестъпления във Великобритания Във Великобритания банда за киберпрестъпления Lockbit, която държи данни на жертвите си срещу откуп, беше разбита от Националната агенция за борба с престъпността и коалиция от международни полицейски агенции.
Публикация днес на уебсайта на прочутия с изнудванията си Lockbit гласи: "Този сайт вече е под контрола на Националната агенция за борба с престъпността на Обединеното кралство, работеща в тясно сътрудничество с ФБР и международната работна група за правоприлагане, известна като "Операция Кронос".
Европол и други международни полицейски организации от Франция, Япония, Швейцария, Канада, Австралия, Швеция, Нидерландия, Финландия и Германия помогнаха в рядката съвместна операция на правоохранителните органи.
Говорител на Националната агенция за борба с престъпността потвърди пред Скай нюз, че е разбила бандата, но допълни, че операцията продължава. Представител на Lockbit публикува съобщения в приложение за кодирани съобщения, в което се казва, че има резервни сървъри, които не са засегнати от действията на правоприлагащите органи.
Lockbit е един от най-плодовитите и доминиращи оператори в сферата на изнудването на силно конкурентния "подземен пазар". Групата и нейните филиали хакнаха някои от най-големите организации в света през последните месеци. Бандата прави пари, като краде чувствителни данни и заплашва да ги разпространи, ако жертвите не успеят да платят откуп.
20.02.2024, 12:54 часа
142 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha