Борисов и Тръмп се сравниха с Алексeй Навални

Борисов и Тръмп се сравниха с Алексeй Навални Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се сравни с намерилия смъртта си в затворническа колония Алексей Навални. По аналогичен начин в САЩ постъпи Доналд Тръмп.
В реч пред симпатизанти в Костенец Борисов обясни, че ГЕРБ осъждат случилото се и че Навални е постъпил като истински руснак и мъж, върнал се е в Русия, за да се бори в политиката. “Но те така постъпиха с него, както постъпиха и с мен миналата година, като ме арестуваха. Добре, че сме в Европа, че сигурно още щях да съм в ареста, в Сибир,” каза той.
В САЩ Доналд Тръмп заяви, че е обект на политическо преследване и сравни съдбата си с тази на Навални заради присъдата от 335 милиона долара глоба за финансови измами. 
"Това е един вид като с Навални. Форма на комунизъм или на фашизъм", заяви той на проява в Южна Каролина, предаде БТА. Тръмп нарече съдията по делото "ненормалник".
"Този тип беше решил, че съм виновен още преди началото на съдебния процес", добави той, цитиран от Асошиейтед прес. Той не спомена Путин, а само приветства Навални като "много смел мъж", който по думите му е трябвало да си стои на сигурно в чужбина, вместо да се връща в Русия. "Това се случва и в нашата страна. Превръщаме се в комунистическа страна в много отношения", каза той.
В Костенец Борисов отново нападна партньорите си от ПП-ДБ, като ги обвини в преяждане с власт и ги сравни с дебело дете, което се тъпче и преяжда. 
„Направихме огромния компромис в името на България. Първа политическа сила сме. Знаят, че са малки, знаят, че не могат. Те са като едно малко дете, което се тъпче и тъпче. Опитват се да ни прикачат МВР. Ако МВР беше на ГЕРБ, министър щеше да е Младен Маринов. Назначеният от Бойко Рашков изведнъж стана мой. Явно Калин Стоянов не е изпълнил някоя партийна задача да назначи някого от Хасково и затова става от ГЕРБ. Към момента на назначаването никога не бях виждал Калин Стоянов“, каза Борисов.
“Тези министри, които работят добре, но не слушат ПП-ДБ, ги дават на ГЕРБ. Чакайте бе, ние не сме клошари, на нас не ни се дава. Няма да ни дават, ние сами побеждаваме. Не могат да дават на нас, да си дават на Лорер“, заяви лидерът на ГЕРБ.
“Ударно се сменят регулаторите. ПП-ДБ имат повечето областни управители и искат да вземат единственото министерство, което ГЕРБ има”, продължи Борисов. Според него тези девет месеца не са били най-успешните за страната, но не са били и най-лошите, но от 7-8 март нататък, ако се продължи по същия начин, това ще е катастрофа и за ГЕРБ, и за ПП-ДБ. "Днес, това, което е казал президентът Радев - не вярвах, че ще дойде ден, когато ще се съглася с това, което е казал. Отвън изглеждаме като една група хора, в която ние за радост не участваме, която се бори всячески за постове", подчерта Борисов.
“Чисто технически на 6 и 7 март не можем да присъстваме на ротация, защото тогава е конгресът на ЕНП в Букурещ”, заяви Борисов. На форума освен него ще присъстват Мария Габриел и български евродепутати от ЕНП, които ще подкрепят Урсула фон дер Лайен за втори мандат начело на Европейската комисия. “Това е конгрес с избори и трябва да гласуваме, няма как да съм тук,” обясни лидерът на ГЕРБ.
21.02.2024, 10:09 часа
348 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha