DeepState: Руската армия превзе Ласточкино

DeepState: Руската армия превзе Ласточкино Руските нашественици окупираха село Ласточкино (на укр. Ласточкине), западно от Авдеевка, предаде украинският проект DeepState, който събира и анализира информация от отворени източници.
„Врагът окупира Ласточкино... Те продължават да оказват натиск върху Северное и Орловка“, се казва в съобщението. Въоръжените сили на Украйна са били принудени да се изтеглят от Ласточкино, за да избегнат блокирането на логистичните пътища и запазване на персонала.
По-рано този месец след ожесточени боеве руската армия превзе Авдеевка в Източна Украйна (Донецка област). DeepState съобщава, че ожесточени боеве се водят и в Работино (Запорожка област). Руската армия атакува на много места по фронта, опитвайки се да се възползва от критичния недостиг на боеприпаси в украинската армия.
Вчера се навършиха 2 години от пълномащабната инвазия на Русия в Украйна. "Всеки нормален човек иска войната да завърши. Но никой от нас няма да позволи да бъде сложен край на нашата Украйна", каза президентът на Украйна Володимир Зеленски, който обеща победа на сънародниците си.
25.02.2024, 12:42 часа
234 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha