Драма край Мездра! „Грома Холд“ обяви война на Ребърково, хората страдат и псуват Иванчев /снимки/

Драма край Мездра! „Грома Холд“ обяви война на Ребърково, хората страдат и псуват Иванчев /снимки/ „Грома Холд“ обяви война на жителите на Ребърково, научи агенция BulNews.
Причината за това са редицата жалби, които хората подаваха срещу фирмата, отговаряща за строежа на част от новия път между Мездра и Ботевград – за трасето от железничарския град до Лютидол. 
Докато траеха дейностите, местните се оплакваха от взривовете, които се извършваха в близост до селото. Те нанесоха сериозни щети по имотите на десетки семейства от Ребърково. След поредицата сигнали заради взривяванията, от АПИ се намесиха и забраниха тези дейности, което наруши трудовия ритъм на фирмите изпълнители.

Взрив над Ребърково: Близо 20 засегнати къщи и щети по 2 коли заради строежа на скоростния път

Взривът в Ребърково: Кола със сирена обикаляла из улиците, но никой не разбрал за какво е предупреждението

Сега от своя страна „Грома Холд“, и в частност техническият ръководител на участъка Румен Иванчев, си отмъщават и не позволяват пътят да бъде използван и от жителите на Ребърково, въпреки че на практика той е готов. Хората от селото не могат да карат по скоростния път, като за да стигнат до София или да се приберат оттам, те могат да минават само през Крета или Паволче и Челопек. Освен че жителите на Ребърково са ограничени в използването на така чакания нов път, шофьорите, които искат да стигнат до столицата през Искърското дефиле, също не могат да го направят. От фирмата изпълнител са изсипали купчина пясък на отклонението за Ребърково след Мездра, което спира шофьорите да минават оттам.
Недоволството, което с основание напира у хората, се увеличава все повече и дори се говори за блокиране на скоростния път и гражданско неподчинение. Жителите на Ребърково са вбесени заради поведението на техническия ръководител Иванчев и той всеки ден отнася редица псувни и обиди от тях. Тук някой смел прокурор може да квалифицира действията му като злоупотреба със служебни задължения и да провери има ли всъщност право да спира хората да използват вече готов участък. 
По наша информация, кметът на населеното място Петър Петков неведнъж, след пускането на новия път, се е опитвал да разговаря с Иванчев, но той от своя страна му отвръщал, че „изобщо не го познава“ и отказвал да му подаде ръка. На това твърдение обаче не би повярвало дори и малко дете, тъй като всеки човек е наясно, че при строежа на пътя, както и извършването на взривните дейности, кметът на Ребърково и Иванчев са имали не една и две срещи и знаят много добре кой кой е.
Припомняме, че дългоочакваният момент, за отварянето на скоростния път между Мездра и Ботевград, настъпи на 19 февруари, а за това събитие писа медията ни.

17:00 ч.: Най-после отвориха скоростния път Мездра-Ботевград

След като той бе отворен обаче, от АПИ съобщиха, че шофьорите ще могат да се движат по него само 45 дни, което развали радостта им. Предстои да има ново затваряне, тъй като по втория етап трябва да бъдат построени два пътни възела – при Мездра и при Дърманци, като от пътната агенция не се ангажират със срокове колко време ще продължи строежът.
27.02.2024, 14:33 часа
9203 8
Коментари

mari

28.02.2024, 12:02 часа
ivanchev ne razbira nishto ot putishta

пиянде

28.02.2024, 11:43 часа
Малеее тоя престъпник и тука ли е замесен? Ами той е много отъстителен от нега ще е. Ваньооо

Пенчо

27.02.2024, 19:38 часа
Това е пълен абсурд никой да не дава инфо кога ще се отвори тоя път

Пенчо

27.02.2024, 19:37 часа
Ами пияницата не пътува ли до Зверино или ... ? Казвайте кога ще се блокира да идваме

Далавера

27.02.2024, 17:49 часа
Вземайте пясъка, че е кът в момента и има силно търсене от бетонни възели. Цената му скача, пък и тоя на пътя е без пари...направо шестица от тото-то.

arkino

27.02.2024, 17:09 часа
Румен Иванчев живее на адреса на кмета на Люти дол,прави си далаверките с кмета на Мездра и ветър му вее покрай ушите.

кмета

27.02.2024, 16:56 часа
Питайте кмета на мездра той прави далаверите с този Иванчев

Гошо

27.02.2024, 14:54 часа
Я си минавам през песока
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha