Индия разби престъпна група, примамвала мъже за работа в Русия, но ги пращала на фронта в Украйна

Индия разби престъпна група, примамвала мъже за работа в Русия, но ги пращала на фронта в Украйна

Индия съобщи, че е разбила „голяма мрежа за трафик на хора“, която примамвала млади мъже за работа в Русия, но те били принуждавани да се бият във войната с Украйна. В Русия по тази схема са били изпратени около 35 души, съобщи Централното бюро за разследване (ЦБР).
Има информация за двама мъже, които са заминали за Русия с очаквания да работят като "помощници" в армията, но са загинали на фронта, съобщиха техните семейства. Индийското посолство в Русия потвърди смъртта на единия от тях.
Трафикантите, действали в няколко индийски щата, са подмамвали хората в социалните мрежи и чрез местни агенти, каза в изявление ЦБР.
"Измамените индийци са били обучавани за бой и са разполагани във фронтовите бази в руско-украинската военна зона против тяхното желание", се казва в изявлението, като се добавя, че някои от жертвите на измамата са били "тежко ранени" на фронта.
ЦБР съобщи, че са извършени обиски на редица места, включително в Делхи и Мумбай. Иззети са банкноти, наброяващи 50 милиона индийски рупии (605 хиляди долара), както и документи и електронни записи. "Няколко заподозрени са били задържани за разпити на различни места", се казва още в изявлението на разследващите.

08.03.2024, 14:15 часа
221 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha