Институциите със светкавична реакция след боя във Враца: Градът ще гъмжи от полиция

Институциите със светкавична реакция след боя във Враца: Градът ще гъмжи от полиция Институциите във Враца се събраха на извънредна среща по повод криминалната обстановка в града. На нея присъстваха кметът Калин Каменов, директорът на областната дирекция на МВР ст. комисар Красимир Йончев, окръжният прокурор Владимир Сираков и други. Бяха обсъдени възможните мерки, които могат да се вземат, за да се избегнат инциденти и престъпления.
Повод за срещата е възникнал в нощта на петък срещу събота масов бой на централния площад „Христо Ботев“. Както единствено агенция BulNews съобщи, при него е пострадал синът на бившия секретар на общината и настоящ общински съветник Нина Дакева и негов приятел, а за случая бе арестуван скандално известният Емилио Емилов, син на собственика на транспортната фирма „Екофрут“ Емил Марков. 

Извънредно! Арестуваха Емилио Емилов от „Екофрут“ заради нанесен побой над сина на секретаря на община Враца Нина Дакева

Това обаче не е изолиран случай, тъй като посред нощ в града често възникват скандали и побоища между отделни компании, особено под влиянието на алкохол. По тази причина компетентните институции се договориха да вземат мерки, за да могат жителите и гостите на града да се чувстват сигурни и спокойни.
Усилено полицейско присъствие ще има в проблемните райони, особено през летния сезон. Ще се проверява всяко струпване на групи от хора във вечерните часове. Целта е конфликтите да бъдат прекратявани в зародиш, за да не се стига до ескалация. 
„Каквото и да направим, инциденти ще има. Не можем да спрем питейните заведения да предлагат алкохол и винаги ще има хора, които ще прекаляват с него. Но тук е нашето място и трябва да вземем превантивни мерки“, каза кметът на Враца Калин Каменов.
Нова приемна на полицията пък ще бъде открита в центъра на Враца. Тя се намира срещу централния офис на банка ОББ. 
На помощ на униформените идват и служителите на Инспектората към община Враца. Броят им ще бъде увеличен от 6 на 10. 
От прокуратурата обещаха, че ще действат бързо и адекватно и няма да се съобразяват с това кой на кого е син, а всеки ще понесе собствената си отговорност. Относно конкретният случай, окръжният прокурор коментира:
„Има образувано досъдебно производство, но задържани към момента няма. Продължава събирането на доказателства. Имаме записи от побоя и се работи по изясняване на случая”, каза Владимир Сираков. 
 
14.03.2024, 13:39 часа
7516 5
Коментари

Бахтия

14.03.2024, 15:14 часа
Показно опозоряване на задната чакра на мястото на престъплението. И 12 камшика за назидание. Влизане в сила, Веднага.

Бако

14.03.2024, 15:07 часа
Кой на кого е син,да питат майките си.Ред требва да има.

окръжния прокурор

14.03.2024, 14:31 часа
Само като му прочетеш цитата "няма задържани, но се работи" ти става ясно, че няма и да има задържани. При положение, че има камери, свидетели и заподозреният е с куп предишни прояви, пак 0. Тук трябва вътрешният министър да поиска оставките в МВР

!!!

14.03.2024, 14:04 часа
Чедата на новоизлюпените бизнесменчета започнаха да си ги мерят на кои баща му е по по най.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha