Нови разкрития след бруталната екзекуцията на Къро и миската Гергана - лъснаха опасни връзки на крими боса

Нови разкрития след бруталната екзекуцията на Къро и миската Гергана - лъснаха опасни връзки на крими боса "Убийствата в Констанция - колекцията от бижута на Каменов и мрежа от компании, свързани чрез убийства".
С материал с такова заглавие излезе вчера южноафриканската медията Daily Maverick с още разкрития около екзекутирания през миналата година Красимир Каменов - Къро.
Преди седмица полицията публикува снимки на заподозрени, за които смята, че са замесени в убийствата в Кейптаун на Красимир Каменов, съпругата му Гергана и още двама българи. Според "Daily Maverick" Каменови са участвали в бизнес с диаманти, свързан с друга убита двойка.
Така например, изданието публикува скрийншот от Инстаграм-акуанта на Гергана Каменова, от който бившата миска е развивала онлайн бизнес. 
"Колекцията Kamenov, базирана в нейния акаунт в Instagram, беше онлайн бизнес, който предлагаше диаманти, скъпоценни камъни и бижута по поръчка. На 3 май 2019 г. беше направена публикация в този акаунт. Тя включваше снимка на Гергана Каменова и бе написано: "Стил, елегантност и изтънченост. Тази колекция е подготвена от самата Гери. Майка на три деца, Мис България и Вселена 2007, модел, съпруга и кралица на стила. Нямаме търпение да ви покажем тези уникални луксозни образци!".
Четири години и няколко седмици по-късно Каменова е убита в дома си в престижното предградие на Кейптаун, Констанция, със съпруга си Красимир Каменов и двама техни служители. По време на стрелбата Каменов е издирван в България за убийство", пише изданието, цитирано от "Медиамол".
Убийствата в Констанция предизвикаха вълна от теории за това защо четиримата са били убити - от името на Каменов, което изплува в международни заговори за завладяване на държавата, до местни гангстери, набелязали Каменова като част от обир, и възможни връзки с измамни сделки с диаманти.
Южноафриканската полицейска служба все още не разкрива подробности за мотивите зад убийствата. Миналата седмица властите помолиха обществеността да им помогне да проследят двама заподозрени, които смята, че са замесени в стрелбата. Те публикуваха снимки, показващи двамата мъже, които преследват.
"Говорителят на полицията в Западен Кейп Анелисиве Маняна също каза: "Шестима заподозрени са забелязани да бягат от местопрестъплението в син Hyundai и VW Golf GTI. По-късно двама са били видени под мост на N1, каращи бял VW Passat и същия VW Golf GTI, който е забелязан на мястото. Смята се, че тези двамата могат да помогнат на полицията при разследването на убийствата", пише още изданието.
Според "Daily Maverick" теорията, че Каменови може да са станали мишена заради сделки с диаманти, звучи правдоподобно и са подхранвани от това, че Гергана е участвала в продажбата на бижута чрез бизнесаа си "Kamenov Collection". От Инстаграма й става ясно, че "Kamenov Collection" първоначално е била предназначена да предлага "автентични употребявани луксозни артикули от... първокласни марки". Впоследствие рекламира само бижута, включително различни диамантени пръстени.
Южноафриканското издание по-рано съобщи, че според уебсайт, свързан с работата на Гергана Каменова в сектора на красотата, тя е имала "сертификат за завършено обучение" от Академията по гемология във връзка с "практическо класифициране на диаманти".
"Що се отнася до Красимир Каменов, той беше свързван с друга двойка, също родом от България, които бяха убити близо до лобното им място - и които също изглеждаха свързани със сделки с диаманти. Анджело (изписван още Ангуел) Димов и съпругата му Незабравка (известна още като Неси) Пеева бяха убити на 12 февруари 2018 г. Те бяха застреляни в квартирата им в предградието Бергвлиет на Кейптаун, на около 5 километра от Констанция", припомня онлайн медията.
По това време срещу Димов е имало повдигнати обвинения за измама с кредитна карта по дело от 2008 г., а в полицейските среди е имаше и подозрения, че се занимава с незаконни наркотици и диаманти.
По-рано "Sunday Times" съобщи, че 10 месеца преди Димов и Пеева да бъдат убити, те са се "опитали да продадат нешлифовани диаманти на стойност милиони долари в Далечния изток".
"Daily Maverick" сега твърди, че Каменов и Димов са работили заедно - някога са били членове на компания на име Bull’s-Eye Solutions 102.
15.03.2024, 11:27 часа
1028 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha