Полицай удари кола с бременна жена в София, часове по-късно автомобилът му пламна

Полицай удари кола с бременна жена в София, часове по-късно автомобилът му пламна Полицията проверява служител на реда след катастрофа с друг автомобил на Околовръстното шосе в София. Той е отказал проба за алкохол и наркотици.
Снимки, направени минути след инцидента показват, че на седалката до шофьора има бутилка с водка, балони и флакони с райски газ. Часове по-късно колата пламва и изгаря.
Според Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики може да се подозира умишлен палеж.
„Аз не мога да спекулирам с темата. За мен обаче нямаше някаква друга видима причина поради която този автомобил да се запали. За мен ако не е запален умишлено, било твърде странно“, каза тя.
Оказва се, че полицаят преди да се удари в автомобила на Околовръстното шосе на столицата, се е блъсна в камион за боклук и е избягал. При втория удар той е криволичил по пътя и блъска автомобил, управляван от бременна жена.
За щастие няма загинали и ранени, но служителят на реда се опитва да избяга и после става ясно, че проба за алкохол и наркотици е взета в болницата.
„Ние разполагаме с снимки от самия автомобил, направи ни впечатление, че задната джанта е абсолютно изгоряла. Другото – капака беше отворен, а няколко часа по-късно беше затворен. Наши колеги и автоексперти ни посочиха, че за да се стопи джантата – трябва да има много висока температура, което обикновено се случва, когато има някакъв катализатор, който е възпламенил автомобила“, каза още Русинова.
Тя се надява, че полицаят ще бъде трайно отстранен, а наказанието ще е по-голямо, защото се е опитал да избяга от мястото на инцидента.
15.03.2024, 13:21 часа
504 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha