Пилотите, спасили простреляното дете във Враца: Излетяхме на десетата минута

Пилотите, спасили простреляното дете във Враца: Излетяхме на десетата минута "След като адмирал Ефтимов ни постави задачата да изпълним полет до Враца за евакуация на пострадало дете, на десетата минута вече бяхме в хеликоптера. Излетяхме веднага, а полетът ни траеше около 50 минути. Там бяхме подбрали площадка по предварителни данни. Преценихме, че площадката в самата болница е подходяща. Кацнахме с помощта на нашия борден спасител, защото площадката беше с ограничени размери", това разказа майор Марин Тасков - един от пилотите на хеликоптера "Кугър", излетял от авиобаза Крумово, за да транспортира простреляното дете от Враца до "Пирогов".

Трагедия край Враца! Гръмнаха в главата дете на 1.5 години, хеликоптер лети към болница в София /снимки/

Той обясни, че не са успели да кацнат в двора на "Пирогов", а са избрали летище "Враждебна", тъй като в болницата няма подходяща площадка без препятствия. 
"След предварителна информация, че детето ще бъде придружено от медицински екип от Враца и ще бъде с тяхно оборудване, ние преценихме, че нашето не ни е необходимо и го свалихме, за да бъде комфортно", добави капитан Георги Стаменов.
Спасителят на екипа Светослав Александров пък навигирал летателната машина. 
"При кацането помагах на командира на полета. Безопасно кацнахме. За кметовете и общините е необходимо обособяване на такава площадка без препятствия в близост", обясни той.
По думите на бордния техник Светослав Стоянов до летище "Враждебна" екипът е стигнал много бързо. 
15.04.2024, 13:38 часа
3116 2
Коментари

Bace

15.04.2024, 14:37 часа
Nema takava darjava. Propodame usileno, Vasile zashto za narod bezdaren umre

ne taka

15.04.2024, 14:12 часа
толкова средства за някакви си безотговорни,които лъжат и не си гледат децата..хеликоптер за някакво си чаве.тъпа история.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha