Ученици от ФСПГ - Монтана гостуваха на Летище София

Ученици от ФСПГ - Монтана гостуваха на Летище София Двадесет и четирима ученици от Финансово-стопанската професионална гимназия „Васил Левски“ в Монтана гостуваха на Летище София. Младежите завършват през тази календарна година своето средно образование по специалност „Митническа и данъчна администрация“.
Началникът на Митническо бюро Летище София – Александър Пенев, посрещна бъдещите абитуриенти и им разказа подробно за работата на структурата, която е сред най-натоварените митнически бюра в страната със среднодневно обработени около 1000 митнически декларации. Той обърна внимание на това, че постигнатите резултати от екипа на бюрото се дължат най-вече на високия им професионализъм и добрата подготовка и образование. Пенев мотивира младежите да продължат да учат и да се развиват, защото митническата администрация безспорно се нуждае от млади и интелигенти хора.
Учениците имаха възможност да наблюдават в реално време работните процеси в направленията внос, износ и транзит, да се запознаят с основните електронни системи, в които оперират митническите служители. Служители от бюрото демонстрираха обработката на различни видове документи, които постъпват от операторите единствено по електронен път. Някои от младежите дори използваха случая да заявят и получат на място своя EORI номер.
Служителите в митническите бюра и митническите пунктове в страната често посрещат ученици и бъдещи техни колеги, дошли да се запознаят на място с работата на митническия служител. Посещенията са добра възможност младежите да видят в реална обстановка как работят електронните митнически системи и да усетят динамиката на своята бъдеща професия.
20.03.2024, 13:48 часа
156 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha