Жените не достигат до оргазъм заради тези 2 проблема

Жените не достигат до оргазъм заради тези 2 проблема Сексът е върховно удоволствие между двама души, които се харесват. Разбира се кулминацията на това интимно преживяване е оргазмът.
Но какво да правим, ако не можем да достигнем до „връхната точка“? Е, нека бъдем реалисти – поне веднъж в живота на всеки мъж и жена им се е случвало да не могат да достигнат до оргазъм.
Е, сега американският психотерапевт д-р Шери Джейкъбсън говори за проблемите при жените.
По думите й, ако една жена не може да достигне до върховното удоволствие по време на секс, то това се дължи най-вече на 2 причини.
Но не само това. US психотерапевтът уточни, че има три вида на това състояние, а редом с това даде насоки и как може да бъде идентифициран и разрешен този проблем.
„Липсата на оргазъм при жените може да се дължи на физиологични или психологически проблеми“, казва американският психотерапевт д-р Шери Джейкъбсън.
„Състоянието, при което жената не може да достигне оргазъм, се нарича аноргазмия“, обясни д-р Джейкъбсън.
Тя идентифицира три вида на това състояние.
„Това може да бъде първично, тоест пълното отсъствие на оргазъм; вторичен, когато някога сте могли да получите оргазъм, но вече не можете; или ситуационен, когато определени обстоятелства пречат“, каза психотерапевтът.
Според специалиста терапията при липса на оргазъм зависи от причините, провокирали това състояние.
„Сред физическите фактори тя посочи хормонални смущения и странични ефекти от лекарства, неврологични заболявания и предишни операции.
Психологическите причини включват тревожност, депресия, стрес, минали травми и проблеми във взаимоотношенията“, заключава Джейкъбсън.
27.03.2024, 11:00 часа
485 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha