Полиция и жандармерия с мащабна спецакция във Видин, четирима са арестувани

Полиция и жандармерия с мащабна спецакция във Видин, четирима са арестувани През вчерашния ден екипи на видинската полиция и жандармерията са извършвали активна контролна дейност в областния град и населени места на територията на районното управление. Операцията е с цел противодействие на конвенционалната престъпност, гарантиране на добър обществен ред, осигуряване на полицейско присъствие в малки населени места и подобряване на обстановката по пътна безопасност.
В условията на неотложност криминалистите предприели претърсване в апартамент във Видин, обитаван от двама мъже – на 22 и 27 години. В жилището открили и иззели 26.91 грама бяло прахообразно вещество – реагирало на амфетамин при полевия наркотест, и 21.15 грама суха листна маса – индикирала на канабис при теста. Разследването по случая продължава, образувано е досъдебно производство по чл.354а от Наказателния кодекс.
При проверки на пет частни адреса – във Видин и с. Арчар, униформените установили общо 8.5 кубика дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход. На стопаните съставили актове по Закона за горите. По случаите са заведени пет преписки по чл.235 от Наказателния кодекс. 
В хода на операцията е било установено лице – обявено за общодържавно издирване. С полицейска мярка за срок до 24 часа, са били задържани четирима (един от тях по Указа за борба с дребното хулиганство). 
Полицейските екипи проверили 187 лица (от тях 23-ма криминален контингент) и 133 моторни превозни средства. За констатирани нарушения по Закона за движението по пътищата съставили 9 акта и 33 фиша.
 
26.03.2024, 12:09 часа
417 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha