Служители на ОДМВР-Видин участваха в тържествата по случай Деня на румънската полиция /снимки/

Служители на ОДМВР-Видин участваха в тържествата по случай Деня на румънската полиция /снимки/ По покана от ръководството на Полицейския инспекторат на окръг Долж, и тази година, представителна делегация на видинската областна дирекция на МВР се включи в традиционните тържества, организирани в  Крайова за Деня на румънската полиция, отбелязван на 25 март.
Заместник–директорът на ОДМВР-Видин комисар Мирослав Милков и началникът на РУ-Видин главен инспектор Красимир Тренчев положиха венец пред Мемориала на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицаи от окръг Долж. По време на тържественото събрание в седалището на Инспектората комисар Милков поздрави румънските полицаи по случай професионалния празник и връчи благодарствена грамота за успешното дългогодишно полицейско сътрудничество на главен комисар Лауренциу Думитреску – началник на териториалната структура на румънското вътрешно министерство в окръг Долж. 
Географската близост на област Видин и окръг Долж позволи да осъществяваме регулярни  контакти в продължение на почти две десетилетия и заедно да бъдем адекватни към реалностите и професионалните предизвикателства пред нас, подчерта комисар Милков по време на срещата с румънските колеги. Двете страни оцениха като продуктивни провежданите работни формати, дейностите в партньорство по европейски проекти, общите инициативи на полицаите от двата бряга на река Дунав, и потвърдиха желанието си активната съвместна дейност да продължи и занапред.
26.03.2024, 14:57 часа
233 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha