Нинова: Досегашната сглобка разчиства сметките помежду си и съсипва остатъците от държавността

Нинова: Досегашната сглобка разчиства сметките помежду си и съсипва остатъците от държавността "Очевидно от вчера досегашната сглобка разчиства сметките помежду си, съсипват и последните остатъци от държавността."
Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като главният секретар на МВР Живко Коцев подаде оставка. 
На въпрос дали случващото се има нещо общо с предстоящите избори тя отговори, "сигурно". 
"Почти не намирам думи в българския език, за да опиша отношението между тези хора. Лицемерие, предизборна битка някаква", коментира тя. 
По повод предложенията за великденските добавки, Никова коментира, че има опасност те да не съберат кворум.  "Тя отбеляза, че това е сериозен риск заради създадените противоречия", подчерта Нинова. 
Лидерът на БСП обяви, че са разговаряли с други групи, за да предложат работещ вариант. Те ще търсят подкрепа от всички, за да възстановят великденските надбавки. 
"Ние ще предложим на всички пенсионери до минималната пенсия по 100 лева великденска добавка, а над минималната пенсия по 50 лева за всички. Целта ни е да помогнем на всички пенсионери, но да бъде справедливо", каза тя. 
Нинова уточни, че предлагат парите за това да бъдат осигурени чрез трансфер от централния бюджет към бюджета на ДОО, защото там парите ги няма. 
04.04.2024, 11:09 часа
228 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha