Откриха ракети и мощни взривни устройства на Националния стадион /снимки/

Откриха ракети и мощни взривни устройства на Националния стадион /снимки/ При щателните проверки преди Вечното дерби на стадион "Васил Левски" открихме ракети с голям обхват и множество изстрели, самоделни взривни устройства с дистанционни. След проверка ще се установи видът им. Доста са мощни, могат да нанесат сериозни щети на хора, както и материални. Това каза главен инспектор Иван Георгиев, началник сектор "Масови мероприятия" към СДВР, на брифинг.
По думите му е било отправено предупреждение към феновете на двата клуба да няма ексцесии. "Приемаме тези неща като провокация и възможност за конфликт, а полицията може да излезе виновна, ако се наложи да потушава напрежението. Пет от камерите на стадионa не работят. Не може да се установи кога са внесени пиротехническите изделия. Имаше сложени на около 7 метра от земята, както и укрити в ролетни щори. Добре бяха скрити, пропорционално в цялото спортно съоръжение. Можеше да бъдат използвани за провокации или хореография. Цяло едно полувреме може да се изстрелват без да спират, толкова голямо количество са", заяви полицаят. 
По-рано днес отборите се обединиха с призив към феновете - да не хвърлят ракети и бомби, които биха застрашили живота и здравето на зрителите на Националния стадион.
07.04.2024, 16:09 часа
578 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha