Изключените от "Възраждане" депутати и общинари учредиха партия

Изключените от "Възраждане" депутати и общинари учредиха партия Изключените от "Възраждане" трима депутати и четиримата общински съветници учредиха в София формацията "Алтернатива за България", съобщи БТА. Формацията ще прерасне в партия, казва един от бившите депутати Иво Русчев.
Другите двама бивши депутати от "Възраждане" са Николай Дренчев и Александър Арангелов. Те бяха изключени от парламентарната група, след като четирима общински съветници в София подкрепиха кандидата за председател на СОС на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров. Именно тримата депутатите предложили в листата на "Възраждане" четиримата общински съветници.
За тези избори - парламентарни и за Европейски парламент, формацията ще се яви в коалиция, за което вече се водели разговори.
"Хора – 90% от "Възраждане", хора, които се махат от "Възраждане", идват при нас. Разбираме се с кои формации да се обединим и да участваме. В никакъв случай няма да правим "Възраждане 2". Много по-умерени, много по-насочени към център-дясно сме. По-скоро в патриотичния сектор сме, доколкото немалко патриотични формации го окепазиха", коменитра Русчев.
 
08.04.2024, 15:09 часа
264 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha