Деца посетиха районното в Кула

Деца посетиха районното в Кула Полицейските служители от РУ-Кула организираха „Ден на отворените врати“ за учениците от ОУ „Христо Ботев“ в село Раковица. 
За работата на хората, призвани да гарантират сигурността на гражданите и обществения ред, им разказаха началникът на районното управление главен инспектор Мирослав Мирославов и инспекторът от детска педагогическа стая Даниела Манчева. 
Учениците разгледаха работните помещения на служителите, оперативната дежурна част, патрулните автомобили и помощните средства, използвани от полицаите при изпълнение на служебните им задължения.
Малките гости бяха впечатлени от фитнес залата на районното управление, в която служителите на реда провеждат кондиционни тренировки за сила и издръжливост.
С кратка тематична беседа по пътна безопасност децата си припомниха правилата за движение на пешеходците.
Инициативата на полицаите от РУ-Кула е част от дейностите по Националната програма „Работа на полицията в училищата“. Тя се реализира от 2000 г. в цялата страна и е сред основните акценти в превантивната работа на ОДМВР-Видин сред децата и учениците в региона.
10.04.2024, 16:01 часа
315 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha