Григор Здравков: Поздравления към г-н Радев и г-н Копринков, които овладяха митниците

Григор Здравков: Поздравления към г-н Радев и г-н Копринков, които овладяха митниците "Митницата се използва от няколко политически играчи. Каналите са стари, просто има нови отговорници", заяви пред БНР Григор Здравков, Легия "Антимафия".
Той коментира назначението на Георги Димов, който става директор на Агенция "Митници".
"Държа да изкажа моите поздравления към г-н Радев и г-н Копринков, че овладяха митниците. Може би до часове г-жа Росица Велкова ще бъде издигната като зам.-министър. Г-жа Филипина Тодорова я чака също бляскава кариера. Павел Геренски ще бъде или консултант, или заместник- шеф в митниците.
Митницата попада под прякото влияние на президента.
Наблюдавайте лицата, които ще бъдат с блестяща кариера в ръководството на Агенция "Митници" и на финансовото министерство.
Може да си отговорите на въпроса защо Делян Пеевски в един момент забрави за "пътя на копринката".
Как може лица, които фигурират в досъдебно производство, което се води от Софийската градска прокуратура, да бъдат издигани в момента на ръководни постове в митинците?
Досъдебното производство също е за контрабанден канал. А каналът се развива по времето на служебния кабинет".
Григор Здравков разказа за "контрабандия канал, който беше бляскаво разбит и за който бяха уличени сегашните ръководители на митниците".
"Сигналът за разработката тръгва от хасковския ДАНС. Пускат се две писма до различни медии и хора, подписани са от група хасковски полицаи. Същите писма излизат в подходящия сайт. След това ДАНС - Хасково се самосезира. Споменато е част от ръководството на ПП, споменати са цифри, както и един спорен полицицай, чието име изплува заради евентуален натиск от Асен Василев към министъра на вътрешните работи.
След това софийският ДАНС започва да работи през 08.2023 г. Банкова вече е зам.-шеф на митниците с ресор "Контрабанда".
В един момент разработката се спира, защото възвиква скандал с Делян Пеевски. След това обаче се постига договорка, че "Промяната" гори и софийският ДАНС реализира.
Информацията е аналогична с тази, която е подадена преди една година. Разполагам с официален документ, който е подписан от Пламен Тончев".
"Контрабандният канал ще продължава да работи винаги, но с различни политически покровители.
През него минават фалшиви маркови стоки, наркотични вещаства, фалшиви парфюми, както и контрабанден износ на електронни цигари към Турция. Финансирането от ПП вече минава към други партии. Така ще бъде до изборите.
Ако има нови избори до края на годината, наред е една опозиционна партия. Защото хората около президента няма как да се хранят, затова им е необходим проект, независим от БСП, а БСП да бъде смачкана".
Здравков призова във Временната парламентарна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" да бъдат призовани Пламен Узунов и Димитър Стоянов.
"И двамата разполагат с писмена информация".
10.04.2024, 16:10 часа
549 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha