Мъж преби кучето си на улицата, има съмнение и за сексуално насилие над животното

Мъж преби кучето си на улицата, има съмнение и за сексуално насилие над животното Нов случай на жестокост над животно. Мъж от Пловдив преби жестоко домашния си любимец - питбул. Агресивните сцени са станали на метри от Френската гимназия в града. Учениците не са останали безучастни, а са проявили гражданска активност и веднага са сигнализирали в полицията, но твърдят, че техен патрул се е отзовал твърде късно.
„На 9 април около 08.00 ч. видях куче във видимо безпомощно състояние – куцаше, трепереше, имаше кръв и следи от порязване”, сподели в ефира на „Здравей, България” ученикът Румен Лазаров.
„На отсрещния тротоар стоеше мъж, който извика животното. Попитах го дали е негово и защо е в това състояние. Казах му, че ще извикам полиция. Подадох сигнал, но униформени дойдоха след два часа, когато мъжът вече си беше тръгнал”, поясни Иван Вангов.
На място пристига и преподавателят по физическо възпитание Стоян Божков.
„Полицията дойде със закъснение, взеха данните на децата и сигнализираха в районното управление. След множество позвънявания на съседи разбрахме, че той явно работи в автомивка. Патрул отиде да го търси, но не го намери”, коментира мъжът.
Според местни жители има информация, че мъжът малтретира кучето от години. Твърди се, че животното е насилвано и сексуално. Много от съседите на стопанина се страхуват от него, тъй като бил агресивен.
Благодарение на учениците, четириногото е спасено. В момента се лекува в клиника, а от училището са започнали кампания за набиране на средства за лечението му.
От полицията в Пловдив съобщиха, че сигналът е подаден на тел 112 в 08.25 ч., 20 минути по-късно техен автопатрул се е отзовал, а в 09.10 ч. е постъпил втори сигнал. Оттам допълват, че собственикът на животното е наркозависим, криминално проявен и има психични проблеми. Не е задържан за последния побой над животното. Съставен му е акт.

11.04.2024, 09:36 часа
455 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha