Петков: Върнахме се към стария модел, този ужас ще приключи след 2 месеца

Петков: Върнахме се към стария модел, този ужас ще приключи след 2 месеца

Отново започнаха да ни плашат, че няма пари и липсват милиарди. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред журналисти в кулоарите на парламента.
„С огромна скорост успяхме да се върнем към стария модел. Хубавата новина е, че имаме само два месеца от този ужас и отиваме на избори. Тогава българските граждани ще могат да си изберат стария или новия модел”, коментира Петков.
Според него Прокуратурата отново се превръща в бухалка - при това по два начина. „Единият е като заплашва директно хора като главния секретар. Второто нещо е, че изтича информация, която не трябва да се разпространява", поясни той. 
На въпрос оказван ли е натиск върху доскорошния главен секретар на МВР Живко Коцев и как тълкува срещата му с и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, Петков заяви следното: „Няма никаква логика в една среща да се появят Сарафов, прокурор от Софийската градска прокуратура, заместникът му, КПКОНПИ и главният секретар. По Конституция Сарафов няма нищо общо с такъв тип разговор. Защо изведнъж пет човека от различни институции са в тази среща?".
Темата коментира и съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов. Той заяви, че е убеден, че Живко Коцев не е участвал в престъпна дейност. По думите му Прокуратурата се е превърнала във „фабрика за компромати”. 
„Президентът каза: „Какъв е този главен секретар, който не знае с какви хора се среща?”. Може би е прав”, поясни Атанасов.

11.04.2024, 14:15 часа
455 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha