Гърция забранява на концесионерите шезлонгите по плажовете

Гърция забранява на концесионерите шезлонгите по плажовете Шезлонг до шезлонга, чадър до чадъра. Така често изглеждат гръцките плажове, но това скоро ще е минало, съобщава "Билд". 
70 процента от плажовете трябва да бъдат свободни от шезлонгите на концесионерите. Според новинарския портал greeknews.com в някои специално защитени зони свободното място трябва да е до 85%. А на местата, където е позволено да има шезлонги, трябва да са на минимум 4 метра от брега. Гръцкото правителство ще разпредели плажовете с раздаване на концесии. Концесионерите трябва да поддържат плажовете чисти, да са осигурени спасители и да не поставят бариери. При неспазване ще се плащат глоби и ще се отнема концесията. 
От март в Гърция се вдига климатичният данък за туристите. Целта е да се пази околната среда. За кроткосрочно наемане на жилище или отсядане в хотел с 1 или 2 звезди ще се плаща по 1.50 евро на турист на ден. Досега таксата беше 50 евроцента. При 3-звездните хотели таксата от 1.50 евро става 3, при 4-звездните от 3 на 7 евро. При еднофамилните къщи, вили и 5-звездни хотели ще се плащат 10 евро на нощ вместо 4 досега. 
Правителството планира да събере 300 милиона евро за възстановяване на районите, които пострадаха от горски пожари. 
13.04.2024, 14:11 часа
603 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha