Борисов: Абсолютно съвпадение е искането на Главчев Митов да оглави МВнР

Борисов: Абсолютно съвпадение е искането на Главчев Митов да оглави МВнР

Ако Даниел Митов бъде назначен за служебен министър на външните работи, ГЕРБ ще носи отговорност за външната политика на страната. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. „За отбраната ГЕРБ носи отговорност, защото Запрянов е наш кадър. За всичко друго не носим”, посочи той. Борисов подчерта, че съвестта му е чиста. По думите на лидера на ГЕРБ искането на служебния премиер Димитър Главчев за смяна на външния министър е "абсолютно съвпадение".
Според него "философията на Конституцията беше направена така, че трите партии ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС да носят отговорност, след като се премести тежестта за избора на служебното правителство. Нека бъдат любезни колегите да не се махат толкова лесно и да казват, че нямат отговорност към това, което сътворихме". 
„В първите дни на Конституцията бях там, когато за правосъден министър Пеевски предложи Христо Иванов. Той отказа и Пеевски предложи Славов. Какви са аргументите - не знам. Оттам нататък сътворихме това, което приехме”, каза Борисов. „От ДПС и тогава, и сега не са участвали и не са имали зам.-министри. Призовавам трите партии да бъдем на висотата на сътвореното”, допълни лидерът на ГЕРБ. Парламентът носи отговорност за това правителство, подчерта той.

17.04.2024, 11:27 часа
286 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha