Организират Фестивал на патриотичното творчество в Паволче

Организират Фестивал на патриотичното творчество в Паволче Народно читалище "Фар 1930" във врачанското село Паволче обяви прием на творби за шестото издание на фестивала на патриотичното творчество "С Ботевски пламък в сърцето".
"Проявата се провежда от 2019 година, а тазгодишното издание включва нова категория - стихотворение", обясни секретарят на читалището Мария Божковска.
"Тази година темата е "Днес имаме ли свободата, за която се е борил Христо Ботев". Ще имаме категории "есе" с тази тема и за първа година имаме и за стихотворение", допълни тя.
Статутът на конкурса е публикуван на интернет страницата на читалище "Фар". Няма възрастови ограничения за участниците, които може да са от цяла България.
"Желаещите да се включат трябва да попълнят заявка, която е достъпна на сайта на читалището", обясни Мария Божковска.
"Нямаме ограничение нито във възраст, нито в етноси. Разделяме ги в две възрастови групи - до 18 и над 18-годишна възраст. Фестивалът е с конкурсен характер. Есетата и стихотворенията не трябва да са публикувани или да участват в други конкурси. Максималният обем на предоставените текстове трябва да е не повече от една машинописна страница във формат А4. Трябва участниците да попълнят и една заявка за участие, която е по приложен образец. Ако участникът е работил с помощта на консултант или учители, или преподаватели задължително се добавят и трите имена на консултанта и неговата работа", каза още тя.
Конкурсните материали трябва да бъдат изпратени до 20 май на имейл [email protected]. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени при награждаването на 26 май в село Паволче, както и ще бъдат оповестени на фейсбук страницата на населеното място.
Фестивалът на патриотичното творчество "С Ботевски пламък в сърцето" е включен в програмата на Община Враца за отбелязването на Ботевите дни.
17.04.2024, 14:42 часа
294 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha